Woensdag 22 november vrij trainen niet mogelijk

Op woensdagavond 22 november is de grote zaal volledig gereserveerd voor Senioren DUO wedstrijden.

Het is daarom helaas niet mogelijk om vrij te komen trainen. Ook omdat de kleine zaal gebruikt wordt voor de linedance.

Remco Koster
Wedstrijdsecretaris Senioren

 

Afdelingskampioenschappen West (Zuid-Holland) 2018

Op 13 en 14 januari vinden voor respectievelijk de junioren en senioren de jaarlijkse Zuid-Hollandse Kampioenschappen plaats. Wie hier zich voor wilt inschrijven kan dit doen op de formulieren aan het prikbord in de kantine of zelf via www.toernooi.nl (ZHK 2018).

Informatie over dit prestigieuze dit toernooi vind je hier: 2018-ZHK uitnodiging

Inschrijving sluit op donderdag 14 december!

Laten we ons als TTV Dordrecht hier van ons beste kant zien en vooral in grote getale!

Najaarscompetitie 2017 van start

Na de laatste voorbereidingen getroffen te hebben, gaat vanavond de najaarscompetitie van start. Dordrecht DUO teams 3 en 8 gooien vanavond als eerste de bal op in een uitwedstrijd tegen respectievelijk Trefpunt 1 en Korendijk 4.

IMG-20170907-WA0000

Met een nieuw jeugdteam vol talentjes en opnieuw een volle bezetting bij de senioren, zowel DUO als Regulier, gaan we er weer een sportief najaar van maken. Met hopelijk de nodige kampioenen in december!

Veel (sportief) succes allemaal and have fun!

Remco Koster
Wedstrijdsecretaris Senioren T.T.V. Dordrecht

Algemene Ledenvergadering op 9 oktober om 19:30

Beste leden van TTV Dordrecht,

Mede namens de andere leden van het bestuur wil ik jullie graag uitnodigen om op maandag 9 oktober de volgende reguliere ledenvergadering van T.T.V. Dordrecht bij te wonen. De voorlopige agenda is via de mail rond gestuurd. Mocht je niks ontvangen hebben, gaarne laten weten. Dan voegen we je toe in de mail lijst, dan sturen we hem alsnog.

Het lijkt me handig om jullie allemaal te vragen om agendapunten aan te dragen, indien ze niet in de mail vermeld staan. Ook hoor ik graag of jullie iets willen bijdragen bij de behandeling van de agendapunten. Stuur een mail of bel me even of spreek me aan op de club (als je me ziet, wel te verstaan).

Ik zal zo wie zo een aantal mensen zelf benaderen, om inhoud aan de agendapunten te kunnen geven.

Het leek ons leuk om voor de vergadering ook de bbq aan te steken, voor een hamburger en/of een worstje. We beginnen daarmee tussen 18.15 en 18.30 , zodat we op tijd zijn om de ledenvergadering zelf om 19.30 uur te laten beginnen.

Mocht je mee willen eten, geef je dan aub per mail op. De kosten bedragen 4,00 euro p/p.

We hopen jullie allemaal te zien en laat het weten indien er vragen of opmerkingen zijn.

Namens het bestuur,

Mike Schram

Leden stellen zich voor (2)

Afbeeldingsresultaat voor Christian Venge

1. Om te beginnen stel je zelf eens voor.

Hallo allemaal.

Ik ben Christian en ik ben 44 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit Spanje. Mijn moeder is Spaans en mijn vader is Deens, dus het is niet vreemd dat ik ook met een buitenlandse vrouw ben getrouwd.
Ik heb altijd in Spanje gewoond. Ik studeerde statistiek op de universiteit en ik werkte zo’n 8 jaar in een test laboratorium voor gokmachines. Er is een hele wereld van combinatoria en programmeren achter het gokken.
Sinds mijn geboorte, ben ik visuele gehandicapt, maar ik kon redelijk studeren en werken. Maar na een aantal jaren ging mijn zicht achteruit en kreeg ik een arbeidsongeschiktheidsuitkering van de Spaanse zorg.

Veel mensen vragen aan mij om een uitleg over hoe ik zie. Ik ga proberen om het uitleggen. Ik heb geen tunnel visie ofzo, maar ik zie alles zonder detail en kleiner dan normaal. Een beetje als kijken door een vies raam. Heel vies tot je maar 30% met de rechter oog en rond 15% met de linker oog ziet.Ik heb mijn vrouw leren kennen in 2007, en na een aantal vliegtickets heen en terug, hebben we besloten om samen te gaan leven. En dat is hoe ik hier kwam in 2009. Het ging verder goed en in 2011 zijn we getrouwd. We hebben geen kinderen maar wel twee hondjes die meer verwend zijn dan echte kinderen.

2. Hoe lang ben je al lid van TTV Dordrecht en hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ben pas vorige jaar lid geworden. Ik heb altijd gesport en in de jaren van universiteit was ik actief aan het zwemmen en lid van een triatlon ploeg. Blijkbaar had ik talent voor fietsen en werd mij aangeraden om maar wielrennen te doen. Maar mijn zicht was slechter geworden en ik kom bij de paracycling team van Barcelona, waar ik mijn eerste wedstrijden meedeed.

Bijzonder was dat mijn prestaties beter en beter gingen. Ik haalde een plek in de nationale selectie. Ik heb een lange carrière van 15 jaar meegemaakt met onder anderen vijf medailles in vier paralympische spelen, wereld kampioenschappen, enzo.

Maar leeftijd vergeeft niemand en ik stopte in 2015. Ook mijn motivatie om te trainen was een stuk minder, moet ik zeggen.
Ik wilde hierna iets doen met meer sociale contact en toevallig kwam ik op een dag Joop tegen. We waren buren tot begin dit jaar en op een dag tijdens het honden uitlaten kwam het tafeltennis als gespreksonderwerp.

Dus ik was uitgenodigd om bij 55+ afdeling te komen kijken en om het te proberen. Ze zijn super aardig. Het viel dan ook echt goed. Sindsdien kom ik elke dinsdag middag bij hen om te spelen.

3. Wat vind je het leukste aan de sport en wat is tot nog toe jou hoogtepunt op de club geweest?

Ik vind het perfecte manier om reflexen te verbeteren en ik vind ongelofelijk hoeveel verschil kleine details kunnen maken. Van buiten zie je niet hoeveel perfectionisme en concentratie je nodig hebt, tot je het serieus probeert te leren.

4. Heb je nog een doel in je leven?

Ik wil gezond en gelukkig blijven zolang dat mogelijkis, net zoals iedereen, denk ik.

Ik ben geen materialistisch mens, ik wil gewoon een gelukkig lang leven naast mijn vrouw, hondjes en met veel lieve mensen. En uiteraard ook nog veel tafeltennis leren spelen.Sportieve gezien, ga ik in de duo competitie 7e klasse beginnen, dus zou een goede doel zijn om volgend jaar naar de 6e klasse te kunnen gaan.

Carpe diem en veel lachen naast leuke mensen, zou je zeggen.

5. Wie op de club wil jij een veer in hun …… stoppen?

Iedereen. Het is echt een leuk vereniging, en iedereen is noodzakelijk.
Christian Venge

Vertrouwenspersoon TTV Dordrecht

We willen allemaal op een plezierige manier onze sport beoefenen en positief betrokken zijn bij onze vereniging. Een prettige en veilige omgeving is hiervoor een vereiste. Helaas is dit niet altijd een vanzelfsprekendheid en kan ongewenst gedrag voor komen. Voel je je niet prettig bij onze vereniging en kom je er zelf niet uit,  heb je behoefte aan een gesprek hierover, dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon.

Binnen onze vereniging is Joop van Laake vertrouwenscontactpersoon (VCP). Lees verder

Nieuw: Leden stellen zich voor

IMG-20170522-WA0000 (1)

1. Om te beginnen stel je zelf eens voor.

Hallo allemaal.

Aangezien ik de eerste ben met wie een interviewtje gehouden wordt, zal ik mijn best doen er iets van te maken, zodat volgende praatjes van anderen ook goed gelezen gaan worden. Lees verder

1e Jeugd team Kampioen 2e klas!

Ons 1e jeugd-team is kampioen geworden! Op de laatste dag werd de strijd beslist.

In de 2e klasse hebben ze vrijwel het hele seizoen achter de tot dan toe nummer 1 Smash gestaan. Maar 1 wedstrijd voor het einde behaalden ze genoeg punten om de achterstand om te buigen naar 1 punt voorsprong en zo de eerste plaats over te nemen. Het onderlinge resultaat was in het voordeel van Smash, dus deze moesten ze voorblijven op de laatste speeldag.

Aan Dordt 1 dus de taak om op deze dag minstens evenveel wedstrijd te winnen als Smash. En ondanks de opkomende spanning die komt kijken bij zo’n kampioenschap, wisten ze hun hoofd koel te houden bij en tegen Alexandria ’66.

Vooral Thijmen bleek er goed tegen bestand te zijn. Zo rustig dat hij was, wist hij 3 belangrijke punten te pakken voor Dordt. Mede hierdoor wisten ze naar huis te gaan met een 3-7 overwinning.

Wetende dat Smash met 6-4 gewonnen had tegen Shot ’65, was hierdoor het kampioenschap binnengehaald en zijn ze onze KAMPIOENEN!

Gefeliciteerd jongens!

Ledenvergadering 15 mei a.s.

Beste leden,

Via deze weg willen we jullie uitnodigen voor onze ledenvergadering 15 mei a.s.

Punten die aan bod gaan komen:
- Verhuizing TTV Dordrecht
- 70 jarig bestaan
- Huishoudelijke afspraken

Een definitieve agenda volgt z.s.m.

Mochten er nog vragen zijn, schroom niet om contact op te nemen.

Namens het bestuur,

Mike Schram
Voorzitter