Verslag Clubkampioenschappen 2015

Vrijwel elk jaar een Daviscup en/of een Open Dordtse kampioenschap maar vrijwel nooit een echte Clubkampioenschap, iets waarvan ik vind dat het elk jaar terug moet komen. Dat houdt ons scherp. Dus na het succes van vorig jaar dit jaar weer terug.

De inschrijving ging voorspoedig en zo konden we dan ook met dik 30 spelers beginnen aan deze tweedaagse strijd om het clubkampioenschap.

Dag 1:
Iedereen werd in een zeskamp ingedeeld van hoog naar laag. Op plek 1 kwam de op papier “sterkste” en op 6 de op papier “zwakste”. Door middel van lootjes werd je ingedeeld in een poule alleen de 6 sterkste spelers stonden als groepshoofd in elke poule ingedeeld.

Een mooie uitdaging voor iedereen om te strijden voor plekje hoger en zodoende ook een sterkere poule. Helaas bleven verrassingen uit en bijna iedereen kwam op het niveau waar de toernooileiding hem of haar had verwacht. De enige speler die bijna voor sensatie zorgde was Ramin die het Vincent erg moeilijk maakte en tot een 5e game dwong. Vincent die in de 4e game ternauwernood ontsnapte aan een verlies, sleepte de wedstrijd naar hem toe en won laatste game weer vrij makkelijk. Ramin’s kruid was op…

Dag 2:
Zo verder met dag 2: iedereen in de poule ingedeeld die hij/zij op dag 1 had verdiend.

Beginnende met poule 5. Hier werd Joop de nummer 1 en dik verdiend want hij heeft maar 2 games afgestaan aan Gijs Wapperom en Peter Merks. Zij werden dan ook 2e en 3e. Helaas voor hen waren alleen in poule 1 3 prijzen te verdienen dus Joop ging met de chocolademedaille naar huis of was die al op voordat je thuis was Joop?

Poule 4:
Een herhaling van poule 5: Tamara Bakker was de eerste dag heel teleurgesteld dat ze in de sterkste poule was ingedeeld en was ze dus veroordeeld om in deze poule voor de 1e plek te strijden. Maar het is haar gelukt en ze liet o.a Ricardo Blankenstijn ons 1e jeugdlid die we in dit verslag tegen komen achter zich.

Poule 3:
Dit was hele andere koek. Ontzettend spannende wedstrijden waarin veel 5 setters werden gespeeld en hier trok Peter vd Brink aan het langste eind.

Poule 2:
Hier was gelijk de eerste wedstrijd doorslaggevend. Narada Sluisdam tegen Kevin Waalboer altijd een spannende pot en vrijwel altijd een 5e set en zo ook deze. Een voorsprong van 8 punten werd tot 2 keer toe weggewerkt door beide spelers en beide keren won de speler van de comeback ook de game. In de 4e game overleefde Narada nog een matchpoint of 2 maar in de 5e was het Kevin die deze wedstrijd won. Beide spelers wonnen al hun wedstrijden hierna en zodoende werd Kevin 1e in deze poule.

Ook even vermelden waard is dat in deze poule de andere 2 jeugdleden waren ingedeeld, namelijk Jordy Versluis en Collin Schram. Zij deden niks onder voor de rest. Op dag 1 hadden ze al indruk gemaakt op menig seniorlid en ook hier maakte ze het o.a hun eigen trainer heel erg moeilijk. Nog even door trainen jongens en dan zijn jullie de toekomstige clubkampioenen.

Poule 1:
En dan naar de poule waar het echt om gaat de poule die andere andere poules overbodig maakt. De poule die je uiteindelijk als je die wint je je zelf een jaar lang clubkampioen mag noemen. Een erg spannende poule waar iedereen erg aan elkaar gewaagd was.

Er werd echt zeer hevig gestreden. Uiteindelijk was het Vincent de Gelder die is overgekomen van serve71 (wat zullen ze hem daar missen) die met de 1e plek er vandoor ging ondanks dat hij van Adly verloor en zelfs in de 5e met 1-11.

Dan door naar Stefan Brokerhof en William Mijdam die nog konden strijden om plek 2 en 3 in hun laatste partij. In deze volgorde pikten ze ook hun prijsje mee en lieten Adly , Frank van Opstal en Rob Bakker met lege handen achter zich.