Betreft: sluiting Sportpark Corridor

Beste leden,

Zoals de meesten van jullie inmiddels weten heeft de Gemeenteraad de sluiting van Sportpark Corridor goedgekeurd.

De Gemeente Dordrecht heeft hierna een projectleider aangesteld, en wel Mevrouw Mirjam Kiewiet.

Afgelopen vrijdag hebben Jan valkestijn en Ton Timmer met haar een kennismakingsgesprek gehouden, in het clubgebouw van T.T.V. Dordrecht.

Dit gesprek had een open en informatief karakter.

We hebben haar ons recent opgeknapte clubgebouw getoond (bedankt Jelte, Gijs, Alex en Stefan), en haar onze wensen medegedeeld.

Dit houdt kortweg in:

Een eigen gebouw, bestaande uit twee zalen en een kantine, plus toiletten, kleedruimten en opslagruimte.

Een eigen gebouw is noodzakelijk vanwege de 55+ groep op dinsdagmiddag, en aangezien we vier doordeweekse avonden en op zaterdag open zijn. Dit i.v.m. training en competitie.

Een kantine is noodzakelijk om de contributie laag te houden, oftewel de begroting sluitend te krijgen, en tevens om de darters een accommodatie te verlenen.

Twee zalen zijn noodzakelijk aangezien de line dance op woensdagavond de kleine zaal gebruikt.

Het gebouw dient goed bereikbaar te zijn met eigen en openbaar vervoer.

Er moet voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving zijn, liefst gratis.

En uiteraard op het eiland van Dordrecht.

Ook hebben wij Mirjam gezegd dat T.T.V. Dordrecht bereid is mee te werken aan een verhuizing, echter geen financiƫle middelen bezit.

Mirjam deelde ons namens de Gemeente het volgende mede:

Het streven van de Gemeente is om de sluiting van Sportpark Corridor rond de zomer van 2017 voltooid te hebben.

Tenslotte heeft Mirjam ons gevraagd een aantal locaties te noemen die volgens T.T.V. Dordrecht in aanmerking komen.

Hier is tot nu toe het volgende uitgekomen:

Sportpark Schenkeldijk

Sportpark Oranje Wit, langs de N-3

Sportpark Reeweg Oost, bij Hercules en Parthenon.

Middelweg, bij het Wantij.

Beste mensen, dit lijstje wil NIET zeggen dat we hier uit kunnen kiezen, jullie moeten dit zien als locaties welke wellicht in aanmerking kunnen komen, hetzij met een nieuw gebouw, of een locatie waar ons huidige gebouw naartoe verhuisd kan worden, en in een gerenoveerde vorm weer opgebouwd wordt.

In geval van verplaatsen van ons huidige gebouw is tevens een tijdelijke locatie noodzakelijk, voor de tijd welke de verplaatsing en renovatie vergen.

Bij een nieuw gebouw hoeft er uiteraard alleen verhuisd te worden.

Een vervolggesprek met Mirjam zal over ongeveer twee maanden plaatsvinden.

Wordt vervolgd, met vriendelijke groet,

Jan Valkestijn en Ton Timmer.,