Programma kersttoernooi 2015‏

Beste duo-spelers,

Fijn dat je meedoet aan het duaal Kersttoernooi 2015! Er hebben zich 18 duo-teams ingeschreven, dus dat wordt een verduaald gezellige boel! Voor wie met de BBQ meedoet zijn de kosten € 4,- per persoon; wie niet meeëet, betaalt € 2,- per persoon (er komen na afloop nog hapjes).

Er zijn geen prijzen bij dit Kersttoernooi: de opbrengst gaat naar het vluchtelingenproject van de NTTB. Zie http://www.nttb.nl/nieuws/10/over-nttb/nttb-ondersteunt-opvangcentra-coa/

Om die opbrengst te verhogen hebben we een pot met opschrift op de bar (het is geheel vrijblijvend of je daar wat in doet).

Het voorlopige programma

Nr Hoe   laat Wat
1 18.00 Start   (inloop) BBQ, inschrijven en afrekenen; eventueel omkleden
2 19.25 Uitleg   en naar de tafels
3 19.30 Start   eerste ronde
4 21.00 Start   tweede ronde
5 22.00 Afsluiting;   hapjes en drankjes en nakaarten

Spelen

Er zijn 4 poules. Iedere poule heeft 2 tafels tot zijn beschikking. De poule-indeling hangt aan het prikbord. Er is in de Kleine Zaal 1 wisseltafel beschikbaar (naast de robot).

Een wedstrijd van twee duo’s met spelers A,B, X, Y heeft als games te spelen:

• A-X, B-Y (op 2 tafels, tegelijk)
  • AB-XY
  • A-Y, B-X (op 2 tafels tegelijk[1]).

Punten

De spelers tellen zelf. We spelen 1 game (21 punten) per wedstrijd, wisselen van opslag zodra het totaal aantal punten door 5 gedeeld kan worden en wisselen van speelhelft zodra een van de spelers op 10 punten is gekomen. Van elke game wordt de uitslag op het wedstrijdformulier genoteerd. Zodra een van de spelers 21 punten heeft, is de wedstrijd ten einde (je kunt dus met 21-20 winnen).

Wedstrijdformulier

Ieder duo vult zelf zijn wedstrijdformulier in en bepaalt de eindstand. Dat voorkomt onnodig tijdverlies tussen de eerste en de tweede ronde. Aan het begin van het toernooi ligt het wedstrijdformulier van elk duo op een van de 2 tafels voor die poule.

Rondes

Na de eerste ronde maakt de toernooileiding de stand op. Daarna wordt een nieuwe poule-indeling gemaakt: alle nummers 1 bij elkaar in poule 1, alle nummers 2 in poule 2 etc. En dan volgt weer een halve competitie. Het duo dat in poule 1 als eerste eindigt, heeft het toernooi  gewonnen.

Robot

Je kunt (op een tafel in de kleine zaal) de robot gebruiken: kost een inleg van € 1,- per ronde van ~40 ballen, te betalen aan de tafel. Op het robotformulier even noteren hoeveel ballen er op tafel kwamen van de 40, met je naam erbij. Wie de meeste ballen op tafel heeft weten te houden, wint de inleg. Het staat hem uiteraard vrij die inleg te deponeren in de pot op de bar (J).

[1] Het is mogelijk dat de toernooileiding besluit dat in de poules van 5 duo’s de sterkste speler van elk duo op A resp. X wordt ingeschreven, en dat de wedstrijden A-Y en B-X niet worden  gespeeld.