Scholierentoernooi Dordrecht 2015

Op 24 december 2015 werd gister achter de tafeltennistafel  bij TTV Dordrecht gestreden tussen basisleerlingen van diverse scholen in Dordrecht. Dit jaar waren er 77 leerlingen van 9 scholen in Dordrecht die zich hadden opgegeven. Dit kon bij hun school of middels de website van Dordtsport. De aanvang van het toernooi was gepland om ongeveer 10 uur. Desondanks waren er al veel kinderen veel eerder gearriveerd om zich aan te melden bij de stagiaires van Dordtsport.

Om ongeveer 10 uur werd er door trainer Kevin van TTV Dordrecht begonnen met een uitleg over de spelregels van de wedstrijden. Deze regels hielden o.a. in hoe er geserveerd moest worden en wanneer er een punt werd gemaakt. Daarnaast hield hij een kleine demonstratie met een van de jeugdleden.  Na deze uitleg  werd er begonnen met de aanvang van het Dordtse Scholierentoernooi 2015.

In de ochtend begonnen we met de deelnemers uit groep 3-4 en 5-6. Deelnemers uit groep 3-4 waren verdeeld over 2 poules met een vijfkamp en 1 poule met een zeskamp. En de deelnemers uit groep 5-6 waren verdeeld over 2 poules met vijfkamp en 2 poules met zeskamp. De bedoeling was dat er werd gespeeld volgens de “officiële regels” van 3 gewonnen games tot de 11. De poules konden gespeeld worden op 12 tafels. Zo had iedere poule dus gemiddeld zo’n 2 tafels per beschikking zodat er lekker doorgespeeld kon worden.

Tussen de wedstrijden door werd er ook  vrij gespeeld tussen kinderen en hun ouders/begeleiders. In de kantine kon er ook gespeeld worden op een minitafel. Daarnaast kon hier wat eten en drinken worden genuttigd door de kinderen en de aanwezige ouders  en supporters.

Om ongeveer 11.30 werden de laatste wedstrijden ingeleverd bij de toernooileiding en kon er worden gekeken wie de winnaars waren van de groepen 3-4 en 5-6 in de 7 poules. De winnaars van de poules 1-3 van groep 3-4 waren Atilla Ozgur en Toon van Geffen van school De Horizon. De winnaar van Poule 2 was Lars Brand van de Julianaschool.  Van de groepen 5-6  waren van school De Repelaer Lex van Maaren en Casper Homburg de beste van poule 5 en 6. In poule 4  was het Sven Timmers van school Johan Friso die de eerste plaats pakte. In poule 7 was het Tigo Moret die hier de winst pakte voor school De Horizon. Deze school was dus in de ochtend goed bezig. Na deze prijsuitreiking  werd er 3 kwartier pauze gehouden om even tot rust te komen en te wachten tot de nieuwe deelnemers van groep 7-8 zich hadden aangemeld voor de middagsessie.

Om 1 uur s’middags werd er weer begonnen met een korte uitleg door Kevin geassisteerd door Ricardo. Na deze uitleg werden ze geholpen door 1 van de leerlingen. Hij was gevraagd om de punten te tellen die zij maakten tijdens de demonstratie.  Aan de manier van tellen bleek dat dit kind goed had opgelet.  Zodat ook nu weer kon worden begonnen met het spelen van de poules.

De 38 leerlingen die zich hadden opgegeven waren verdeeld 7 poules. Na enkele afmeldingen werd er besloten om 6 poules te maken met voornamelijk zeskampen.  Het was ook leuk om te zien dat ook hier weer fanatiek maar wel sportief werd gestreden. Daarnaast werden de wedstrijden ook weer goed begeleidt door de stagiaires van Dordtsport  met behulp van de aanwezige ouders en begeleiders. Net als in de morgen zagen wij in de middag  weer bekende gezichten die al eerder hadden meegedaan aan het scholierentoernooi. Daarnaast was het ook fijn om nieuwe gezichten te zien.

Na het uitrekenen van de poules kwamen de volgende winnaars uit groep 7-8 naar voren. In poule 1 en 5 waren het  Jelle Blokland en Maurice van Alten van de Julianschool die eerste werden. In poule 2 was school Vest met Elze Boomgaard de sterkste. In poule 4 en 6 gingen de eerste plaatsen naar Sem Los en Bas van den Linden van school de Horizon. En de laatste prijs van de groep 7-8 ging naar Marnix Geurts van de Statenschool.

Over de gehele dag heeft de school de Horizon de meeste prijzen gewonnen. Zij hebben s’morgens  3 prijzen gewonnen en s ’middags 2 prijzen. Op de tweede plek is geëindigd de Julianaschool. Zij hebben s ’morgens 1 prijs gewonnen en s ‘middags 2 dus in totaal 3.   Verder heeft de school de Repelaer het s ‘morgens goed gedaan met 2 prijzen en kwamen de overige winnaars van de Johan Friso, De Vest en de Statenschool. Zoals afgesproken zullen wij van TTV Dordrecht de beste school uitnodigen om mee te doen met het Landelijke Scholierentoernooi tijdens het NK Tafeltennis in Zwolle. Dit heet “Tablestars The Battle 2016”. Ook zullen wij de Julianaschool vragen om mee te doen als reserve. Tijdens dit toernooi zullen er 4 of 5 kinderen  meedoen per school met 1 vrouwelijke deelneemster.

Wij vonden het in ieder geval weer een geslaagd Scholierentoernooi bij TTV Dordrecht. Wij willen daarbij natuurlijk Dordtsport (Tim en de stagiaires) bedanken voor de aanmeldingen en het opzetten van het toernooi. Kevin voor alle uitleg en Ricardo en Jordy voor de hulp achter de bar. En daarnaast alle mensen die geholpen hebben met  het waarmaken van dit toernooi.

Wij hopen jullie volgend jaar weer terug te zien of eerder tijdens een van de training bij ons op de club. Daarnaast wensen wij de school die mee gaat doen met het landelijke scholierentoernooi veel succes!

Met vriendelijke groet,

Trainers TTV Dordrecht