Jeugdteams draaien goed

De Dordtse jeugdteams zijn nog volop in de race om het kampioenschap. Door de goede resultaten van Dordrecht 1 en 3 afgelopen zaterdag maken beide teams nog steeds kans om kampioen te worden. Sterker nog ze gaan alle 2 aan de leiding in het klassement.

Ondanks de valse start van Dordrecht 1, 8-2 verlies tegen de Treffers, staat het team bovenaan. Ricardo Blankenstijen, Hidde van Es, Thijmen Hoedemans en Kevin Stakenburg hebben sinds de eerste competitie dag niet meer verloren. “Op zich is het wel fijn om met iets betere teamgenoten te spelen” zei Thijmen. “ Zo kan ik me aan hun niveau optrekken en wordt ik alleen maar beter”. Het team, dat uitkomt in de tweede klasse en dit seizoen op sleeptouw wordt genomen door Ricardo en Hidde( 93 en 71%), wordt op de voet gevolgd door de Treffers dat maar één punt achter Dordrecht 1 staat. Spannende weken dus voor team 1!                                                                                                                                                                                           Dordrecht 3 verbaasd vriend en vijand met de koppositie in de vijfde klasse. Het team met 2 debutanten, Sean Flach en Xiao Min de Haan, gaat soeverein aan de leiding en heeft nog geen wedstrijd verloren, 9 punten is het verschil met nummer 2 Pijnacker. Deze voorsprong is vooral te danken aan Melvin Schop en Anna Dirker die beide boven de 80% spelen dit seizoen. Voor Xiao Min is het nog even wennen aan het niveau “Ik vind het super leuk, maar het is toch wel anders dan de trainingen van Jan, het is iets moeilijker”.
Waar Dordrecht 1 en 3 bovenaan staan, gaat het met Dordrecht 2 wat minder dit seizoen. Het team staat 5e in de tweede klasse en heeft 10 punten achterstand op nummer 4 VVV. Het team van Jesse den Boer, Peter van de Graaf en Collin Schram heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en vecht voor wat het waard is in het sterke poule A. Zeker om degradatie te voorkomen.