Ontknoping Senioren DUO-competitie

Met de laatste wedstrijden voor de boeg, nadert de DUO-competitie dit najaar zijn ontknoping bij de Senioren. Waar liggen nog kansen op het kampioenschap en wie moet nog punten pakken voor handhaving?

Onze twee 1e klas teams zijn goed onderweg om zich te handhaven. DUO 1 zal in de laatste wedstrijden hiervoor wel nog wat punten moeten pakken. DUO 2 is al zeker van handhaving, zij kunnen niet meer ingehaald worden door de laatste 2 in hun poule. In de 2e klas zien we dat DUO 3 met 3 punten aan de leiding gaat en dat er zeker een kampioenschap in zit. In poule D kan het voor DUO 4 nog alle kanten op gaan. Het verschil met nummer 1 is 6 punten en met de een na laatste 4 punten.

Erg spannend wordt het ook voor DUO 5 in de 3e klasse. Net overgekomen vanuit de jeugd, moet dit team hun draai nog zien te vinden in het eerste seizoen bij de senioren. Met een kleine achterstand op plek 4 kan hier zeker gestunt worden met handhaving. Voor DUO 6 blijkt de 3e klas nog lastig te zijn na hun promotie vanuit de 4e vorig seizoen. Met nog 2 wedstrijden te gaan, staan ze dermate achter op de rest, dat handhaving helaas niet meer mogelijk is. Handhaving zit er nog wel in voor DUO 7. Als ze nog goed kunnen scoren, zit zelfs een 2e plek nog in het verschiet.

Van de vijf opererende DUO-teams in de 4e klas, maken DUO 8 en 9 zich op voor het kampioenschap. De laatste wedstrijden dienen hiervoor wel gewonnen te worden! De 3 anderen maken zich juist op voor de strijd om handhaving, waarbij DUO 12 punten moet pakken om van de laatste plaats af te komen en DUO 10 en 11 stand moeten houden voor de begeerde 4e plek.

Voor DUO 13 zien de vooruitzichten voor handhaving gunstig uit. Met onderlinge wedstrijden tegen de nummers 4 en 5, hebben zij het zelf in de hand om in de 6e klas te blijven. Ook bij DUO 14 en 15 in de 7e klasse ziet het er goed uit. Nog een paar wedstrijden winnen en handhaving is binnen.

Veel succes bij de laatste wedstrijden!

Remco Koster
Wedstrijdsecretaris Senioren