Verslag Scholierentoernooi 30 december 2016 TTV Dordrecht

Al om 09:30 uur startte het toernooi met 74 deelnemers en een 16tal stagiaires van het Da Vinci College Sport en Bewegen.

Doelstelling was kinderen kennis te laten maken met tafeltennis bij een vereniging, en te trachten nieuwe jeugdleden te werven.

Tevens om t.t.v. Dordrecht een grotere bekendheid te geven bij de lokale bevolking.

Dit is goed gelukt, t.t.v. Dordrecht heeft een mooi visitekaartje afgegeven, het werd een mooie, leuke en dus positieve dag, voor alle betrokkenen.

De organisatie moest vroeg uit bed en aan de slag, om in beide speelzalen alles speelklaar te maken, en dat in de vakantie op de dag voor Oud en Nieuw!

Dit alleen al verdiend een compliment en hartelijke dank aan de vrijwilligers van t.t.v. Dordrecht die kwamen helpen en natuurlijk ook de ouders en kinderen van de deelnemende scholen.

Allereerst, In de ochtend, kwamen de leerlingen van de onderbouw aan bod. Organisator Kevin Waalboer begon, samen met vrijwilligers Collin Schram en Ricardo Blankenstijn met het uitleggen van de regels aan de kids. Dit gebeurde op speelse wijze, één van de kinderen nam als scheidsrechter plaats achter de teltafel, terwijl de organisatie vragen stelde aan de zaal en liet zien wat tafeltennis nou eigenlijk inhoudt. Al gauw bleek dat de kinderen hun huiswerk goed hadden gedaan, en dus konden zij zelf van start. In totaal op 11 tafels, in twee zalen.

Dit jaar, zie aan het einde het R.T.V. filmpje, werd er in de grote zaal in blacklight (spannend, in een disco achtige sfeer) gespeeld en in de kleine zaal met normale verlichting.

Toen het eenmaal begon te draaien en Kevin wat tijd had om de kinderen en de ouders hier en daar te polsen bleek al duidelijk dat de dag echt een feest voor de kinderen en dus voor iedereen een groot succes was.

Vier ouders waren reuze enthousiast en vertelden dat hun kinderen wel interesse hadden in een proefles tafeltennis.

Inmiddels hebben diverse kinderen een training bezocht waar wij als vereniging erg blij mee zijn. Hopen dat er blijvertjes bij zitten!

Na de middag werd een identiek programma aangeboden, echter toen met leerlingen uit groep 7 en 8 van de deelnemende basisscholen. De stagiaires voelden zich inmiddels ook sterker in hun rol als mede organisator en scheidsrechter bij de verschillende poules. In de ochtend vonden ze het nog wel enigszins een uitdaging om alles snel en soepel te laten verlopen. Voor hen dus ook een nuttige en leuke ervaring, deze dag.

De plaatselijke omroep Radio en Televisie Dordrecht kwam ook langs, stelde vragen en filmde een impressie van de dag.

Uiteraard pakte organisator Kevin Waalboer zijn moment aan, om de prachtige tafeltennissport te promoten.

Er is een leuk filmpje gemaakt, te zien op de site van RTV Dordrecht. Zie de link hier onder.

Al met al was het een lange, mooie, en bijzonder geslaagde dag.

Dank aan alle betrokkenen, in het bijzonder: Gemeente Dordt Sport, Stagiaires Da Vinci College Dordrecht, 1ste jaars Sport en Bewegen, Vrijwilligers t.t.v. Dordrecht, met name Collin en Ricardo, voor hun tafeltennis demo en bardienst. T.t.v. Dordrecht, voor hun mooie accommodatie. En uiteraard dank aan organisator: Kevin Waalboer

En zie hier de link naar de site van R.T.V. Dordrecht: