Leden stellen zich voor (2)

Afbeeldingsresultaat voor Christian Venge

1. Om te beginnen stel je zelf eens voor.

Hallo allemaal.

Ik ben Christian en ik ben 44 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit Spanje. Mijn moeder is Spaans en mijn vader is Deens, dus het is niet vreemd dat ik ook met een buitenlandse vrouw ben getrouwd.
Ik heb altijd in Spanje gewoond. Ik studeerde statistiek op de universiteit en ik werkte zo’n 8 jaar in een test laboratorium voor gokmachines. Er is een hele wereld van combinatoria en programmeren achter het gokken.
Sinds mijn geboorte, ben ik visuele gehandicapt, maar ik kon redelijk studeren en werken. Maar na een aantal jaren ging mijn zicht achteruit en kreeg ik een arbeidsongeschiktheidsuitkering van de Spaanse zorg.

Veel mensen vragen aan mij om een uitleg over hoe ik zie. Ik ga proberen om het uitleggen. Ik heb geen tunnel visie ofzo, maar ik zie alles zonder detail en kleiner dan normaal. Een beetje als kijken door een vies raam. Heel vies tot je maar 30% met de rechter oog en rond 15% met de linker oog ziet.Ik heb mijn vrouw leren kennen in 2007, en na een aantal vliegtickets heen en terug, hebben we besloten om samen te gaan leven. En dat is hoe ik hier kwam in 2009. Het ging verder goed en in 2011 zijn we getrouwd. We hebben geen kinderen maar wel twee hondjes die meer verwend zijn dan echte kinderen.

2. Hoe lang ben je al lid van TTV Dordrecht en hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ben pas vorige jaar lid geworden. Ik heb altijd gesport en in de jaren van universiteit was ik actief aan het zwemmen en lid van een triatlon ploeg. Blijkbaar had ik talent voor fietsen en werd mij aangeraden om maar wielrennen te doen. Maar mijn zicht was slechter geworden en ik kom bij de paracycling team van Barcelona, waar ik mijn eerste wedstrijden meedeed.

Bijzonder was dat mijn prestaties beter en beter gingen. Ik haalde een plek in de nationale selectie. Ik heb een lange carrière van 15 jaar meegemaakt met onder anderen vijf medailles in vier paralympische spelen, wereld kampioenschappen, enzo.

Maar leeftijd vergeeft niemand en ik stopte in 2015. Ook mijn motivatie om te trainen was een stuk minder, moet ik zeggen.
Ik wilde hierna iets doen met meer sociale contact en toevallig kwam ik op een dag Joop tegen. We waren buren tot begin dit jaar en op een dag tijdens het honden uitlaten kwam het tafeltennis als gespreksonderwerp.

Dus ik was uitgenodigd om bij 55+ afdeling te komen kijken en om het te proberen. Ze zijn super aardig. Het viel dan ook echt goed. Sindsdien kom ik elke dinsdag middag bij hen om te spelen.

3. Wat vind je het leukste aan de sport en wat is tot nog toe jou hoogtepunt op de club geweest?

Ik vind het perfecte manier om reflexen te verbeteren en ik vind ongelofelijk hoeveel verschil kleine details kunnen maken. Van buiten zie je niet hoeveel perfectionisme en concentratie je nodig hebt, tot je het serieus probeert te leren.

4. Heb je nog een doel in je leven?

Ik wil gezond en gelukkig blijven zolang dat mogelijkis, net zoals iedereen, denk ik.

Ik ben geen materialistisch mens, ik wil gewoon een gelukkig lang leven naast mijn vrouw, hondjes en met veel lieve mensen. En uiteraard ook nog veel tafeltennis leren spelen.Sportieve gezien, ga ik in de duo competitie 7e klasse beginnen, dus zou een goede doel zijn om volgend jaar naar de 6e klasse te kunnen gaan.

Carpe diem en veel lachen naast leuke mensen, zou je zeggen.

5. Wie op de club wil jij een veer in hun …… stoppen?

Iedereen. Het is echt een leuk vereniging, en iedereen is noodzakelijk.
Christian Venge