Leden stellen zich voor

IMG-20170522-WA0000 (1)

1. Om te beginnen stel je zelf eens voor.

Hallo allemaal.

Aangezien ik de eerste ben met wie een interviewtje gehouden wordt, zal ik mijn best doen er iets van te maken, zodat volgende praatjes van anderen ook goed gelezen gaan worden.

Ik ben Joop, inmiddels 70 geworden en al een jaar of 8 met pensioen. Dit na een leven met computers, vanaf 1965 in de ICT-sector. Ik ben onlangs weduwnaar geworden na een leven samen van 27 jaar. Ik heb 3 kinderen uit mijn eerste huwelijk en 2 uit mijn tweede, van wie de eerste aan wiegendood is overleden. Ik heb dus wel wat levenservaring zou je kunnen zeggen.

Ik ben in 2008 mijn eigen coachingsbureau “Praatmijnheer”  begonnen om de ervaring die ik als manager in de ICT had om met mensen om te gaan door te zetten. Na een intensieve cursus voor professional coach ben ik gestart als zelfstandig coach op het gebied van privé en werk. Dus heb je problemen: een gratis kennismakingsgesprek kan altijd!. Ik vind het nog steeds heerlijk om te zien dat coaching echt helpt voor mensen en al had ik plannen er mee te stoppen ga ik er nog onbepaalde tijd mee door.

2. Hoe lang ben je al lid van TTV Dordrecht en hoe ben je bij ons terecht gekomen?

In oktober 2009 besloot ik wat meer te gaan sporten en was op zoek naar een tennisclub. Toen bleek dat ik pas in januari terecht kon ben ik naar een alternatief gaan zoeken en kwam ik toevallig terecht bij TTVD. De sfeer was goed en er liepen aardige mensen rond en na korte tijd ben ik lid geworden van de 55+afdeling. Dat bevalt nog steeds uitstekend, ik heb mezelf verbeterd en ben opgeklommen van de 6e klas Duo naar nu de 4e klas Duo. Inmiddels ben ik ook de samensteller van onderlinge competitie van de 55+-ers en ben net gestart met een dubbel-competitie voor de komende weken. Ook het jaarlijkse Kerst-toernooi dat zo prima georganiseerd wordt heeft mijn steun in de vorm van het maken van de toernooi-indeling.

3. Wat vind je het leukste aan de sport en wat is tot nog toe jou hoogtepunt op de club geweest?

Het leukste aan tafeltennis vind ik niet het winnen -al komt dat dichtbij- maar het toch nog net kunnen redden van een bal die bijna niet haalbaar is. En het maken van een prima geslaagde -al dan niet beetje vreemde- smash. Een beetje de tegenstander uit zijn ritme halen door afwisselende en goed geplaatste returns vind ik wel leuk. Mijn leukste wedstrijd was toen we met de Duo kampioen werden en we promoveerde van de 5e naar de 4e klas. Tegenstanders die mij en mijn partner een beetje schamper bejegenden, kwamen van een koude kermis thuis: 5-0 voor ons werd het door hard werken veel plezier er in hebben en volhouden. Maar ook het jaarlijkse  kersttoernooi en het etentje daarna vind ik nog steeds erg leuk.

4. Heb je nog een doel in je leven?

Gelukkig zijn na het verwerken van de droeve gebeurtenis van de dood van mijn vrouw na een ziekbed van bijna 3 jaar. Ik werk daar aan door naast verdriet te hebben toch ook gewoon door te leven en te doen wat ik leuk vind. Misschien ooit weer een nieuwe partner vinden.

Wat tafeltennis betreft: Ooit nog boven de 1000 komen op de ratinglijst, maar dat is geen noodzaak om schik te blijven houden.

5. Wie op de club wil jij een veer in hun …… stoppen?

Alle mensen, inclusief bestuur, die zich inzetten om deze club draaiende te houden. Dat geldt voor Jelte, maar ook voor alle andere mensen die een bijdrage leveren in de vorm van bardienst, de site bijwerken, trainingen organiseren, sponsors zoeken, interviews regelen of op welke manier dan ook